Behandlinger

Kranio-Sakral Terapi

I min klinik i Sorø tilbyder jeg Kranio-Sakral Terapi, der styrker kroppens egne ressourcer og genskaber balance i nervesystemet. KST er en blid behandlingsform, hvor man skaber ro i centralnervesystemet.

Kranio-Sakral Terapi i Sorø

Kranio-Sakral Terapi styrker kroppens egne ressourcer, genskaber balance i nervesystemet og hjælper bl.a. på nakkespændinger, kæbespændninger, hovedpine, migræne, rygsmerte og mange andre symptomer.

Ved KST skaber man ro i centralnervesystemet.
Centralnervesystemet er en fællesbetegnelse for hjerne og rygmarven, som ligger beskyttet i kraniet og i rygsøjlen helt ned til sacrum, som er korsbenet: Heraf navnet Kranio-Sakral Terapi.

Når der sker skader på kroppen – enten pludseligt opståede skade/traumer eller spændinger ophobet over tid – medfører det ubalance i centralnervesystemet. Kroppens væv bliver hårdt, og der opstår smerte. Ved meget blid manipulation (berøring med minimale tryk eller stræk af vævet) øges blodgennemstrømningen i huden og musklerne, hvilket hjælper affaldsstoffer væk, og friheden i vævet genskabes. Det betyder, at lagene i vævet (hud, muskelhinder og muskler) kan glide frit i forhold til hinanden, og smerterne kan forsvinde.

KST bygger på, at kroppen bliver “hørt og imødekommet” ved, at terapeuten med sine hænder “lytter” til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Det er nogle rytmer, der eksisterer livet igennem, og ved hjælp af disse berøringer slipper kroppen aktivt sine bevidste og ubevidste spændinger.

Kranio-Sakral Terapi kan betegnes som arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer.

Baggrunden

Kranio-Sakral Terapi udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev første gang beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. 

I 1970’erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på Sutherlands optegnelser og udviklede Kranio-Sakral-terapien som selvstændig behandlingsform – og dette danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag.

Hvordan foregår en behandling?

Jeg er Kranio-Sakral Terapeut, og derfor tilbyder jeg skræddersyet Kranio-Sakral Terapi. 

En KST-behandling varer en time, hvor du ligger på en briks, mens jeg løsner op for spændinger og blokeringer – især omkring hoved, rygsøjle og bækken – med nænsomme berøringer. 

Det er svært at sige hvor mange behandlinger, der skal til for at behandle en problemstilling. Enkelte gange er én behandling nok, men er der tale om længerevarende og kroniske problemstillinger, må der påregnes flere behandlinger.

Book tid hos Evexia Care i Sorø

Har du nogle spørgsmål, eller ønsker du at høre mere om mine behandlinger inden for NEO, Gua Sha Lifting, Kranio-Sakral Terapi eller wellness-massage, er du meget velkommen til at kontakte klinikken. På nedenstående knap kan du ligeledes booke tid online til den ønskede behandling.